Bejelentkezés
Név: 
Jelszó: 
emlékezz rám emlékezz rám
Nyelv / Language



Hirdetés
SKEQRCODE
A 10 legújabb tag

#29871 bettyna866
#29565 Joozsef
#29512 Lini90
#29464 Windy02
#26999 deddy
#29442 Norbi082
#29416 Zoli58
#8062 tazooboy
Jelenleg nincs aktív szavazás
Korábbi szavazások

Jelenleg 23 felhasználó olvas minket

Hirdetés
UNION
UR-170x5
UNION-1
Ma 2024. március 29. Auguszta napja van.
Suzuki Ignis
Fórum témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
 Ignis - Autóvillamosság 2911 db 2024. március 13. 19:32:08
 Ignis - Hibajelenségek, kinek milyen fura jelenséget produkál az Ignis? 4380 db 2024. február 28. 19:35:19
 Ignis - Autóhifi 2875 db 2023. december 31. 06:51:23
 Ignis - Technikai kérdések 7694 db 2023. november 12. 15:27:34
 Ignis - Tuning 1900 db 2022. szeptember 06. 00:04:30
 Ignis - Fogyasztás 1789 db 2022. július 20. 12:50:19
Friss cikkek

2024. 03. 22.

A mai napon, Bordeauxban debütál a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell elődeinek örökségére építve a kényelmet, a hatékonyságot és a biztonságot előtérbe helyezve született meg. A 1,2 literes motorral és 12V SHVS lágy hibrid rendszerrel szerelt széria biztonsági funkciói, illetve külső és belső dizájnja is megújultak. A 169 országban elérhető, számos díjat elnyert Swiftből, több mint 9 millió darabot értékesítettek 2004-es megjelenése óta.

 

 

Feltűnően új külső és belső dizájn

Az új Swift elődjei jellegzetes, a vásárlók által megszokott és megszeretett megjelenését megtartva jelentősen átalakult.

Külső megjelenés

Az új Swift zongorafekete hűtőrácsával és lekerekített vállvonalakban végződő, L-alakú, jellegzetes lámpáival magabiztosságot és kalandvágyat sugároz, a hatást tovább fokozzák a szélesített sárvédők. Az új modell profilját erőteljes kontúrok és a tető lebegő kialakítása szabják energikusan könnyedre. A háromdimenziós hátsó kombinált lámpák és a széles hátsó lökhárító stabil, mégis játékos megjelenést kölcsönöznek számára.

 

1

 

Gyöngyház és gyöngymetál karosszériaszínek

Az új Swift 13 féle színkonstrukcióban elérhető: kilenc egyszínű és négy kéttónusú változatban, köztük zafírkék gyöngyház és gyöngysárga metál. Az új zafírkék gyöngyház , a lángvörös gyöngymetál és a gyöngysárga metál fényezések élénk, cukorkaszerű színárnyalatai a Suzuki egy új fényezési korszakának szimbólumai. Mindhárom színváltozat háromrétegű bevonatból áll, ami gazdag textúrát és rendkívül telített árnyalatokat eredményez.

Belső dizájn

Az új Swift tágas és ergonomikus funkciókkal felszerelt, kényelmes utastérrel fokozza a vezetési élményt, a központi kijelző és kezelőszervei finoman a vezető felé döntve garantálják a könnyű kezelhetőséget.

A kéttónusú fekete – világosszürke lekerekített műszerfal és első ajtók szatén bevonatú díszítése, sötétezüst hangsúlyaival dinamikus és sportos megjelenést kölcsönöz az utastérnek.

 

2

 

9 colos multimédia kijelző

A 9 hüvelykes HD-kapacitív érintőképernyő gyors és pontos választ ad. Rendelkezik okostelefon-kapcsolattal mind az Apple CarPlay®, mind az Android Auto™ számára Wi-Fi-n és USB-n keresztül, hangfelismeréssel, Bluetooth® zenelejátszással, és a jármű állapotáról szóló információkat is megjeleníti.

 

 3

 

Bővebben »

2024. március 22. 20:36


Megtörtént a 2024. év első kvíz sorsolása..

Nem volt nagy beharangozó hogy elindult a 2024 es kvíz játék.
 Mégis aki eddig töltött annak nem kellett a nagy hírverés.. 

Bővebben »

2024. március 04. 17:08

2024. 02. 29.

A Magyar Suzuki Zrt. Befektetői életműdíjat kapott a HIPA tegnap esti „Év Befektetője 2023” Díjátadó Gáláján. Az elismerést Atsumi Masato, az esztergomi gyártóvállalat vezérigazgatója vette át.

 

100

2  10

 

A Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában megtartott díjátadón elhangzott, hogy a 33 éve alapított Magyar Suzuki Zrt. napjainkban a magyar járműipar kulcsszereplője. A rendszerváltás után elsőként Magyarországra települt autógyártóként jelentős mértékben járult hozzá a nemzetgazdaság fejlődéséhez a fejlett technológia, az értékes know-how és a modern munkakultúra meghonosításával. Több mint három évtizedes autógyártói tevékenységével, az ország egyik jelentős foglalkoztatójaként és a magyar beszállítói hálózat egyik fejlesztőjeként érdemelte ki a HIPA Befektetői életműdíjat.   Atsumi Masato köszönőbeszédében hangsúlyozta, az elért eredményeket nemcsak az esztergomi gyártóvállalat munkatársainak, hanem partnereinek és beszállítóinak is köszönheti. Hozzátette, a Magyar Suzuki továbbra is azon dolgozik, hogy a jövőben is értékes és megbízható termékeket állítson elő a fenntartható gyártás és működés figyelembevételével.   „Munkatársaimmal több mint három évtizede folyamatosan azon dolgozunk, hogy gyárunk és termékeink is megfeleljenek a piaci-, jogi-, környezetvédelmi elvárásoknak és igényeknek. Dolgozóink pedig biztonságos környezetben és megbecsülésben végezhessék felelősségteljes munkájukat” – mondta Atsumi Masato vezérigazgató a díj átvétele után.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. február 29. 19:49

2024. 02. 26.

Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki energiaellátását: hétfőn hivatalosan is átadták az esztergomi autógyár napelemparkját. A teljes beruházás csaknem két évig tartott és 2 millió euróba került. A vállalat így éves szinten csaknem 270 millió forintot spórol meg és több mint 1700 tonnával csökkenti a közvetett CO2 kibocsátását. A saját napelempark fontos része annak a fenntarthatósági törekvésnek, hogy a Suzuki Csoport összes terméke és üzeme karbonsemlegesen működjön 2050-ig.

 

1

 

A Magyar Suzuki 2021-ben döntötte el, hogy villamosenergia felhasználásának egy részét megújuló energiaforrásból szeretné előállítani. A gyár adottságait, a műszaki követelményeket és a pénzügyi szempontokat figyelembe véve választották ki azt az erőmű méretet és kapacitást, amely a Magyar Suzuki számára a legoptimálisabb. A teljes tervezési-engedélyeztetési és jóváhagyatási folyamat 2022 májusa és 2024 február közepe között zajlott le. 2024. február vége óta pedig a Magyar Suzuki saját villamosenergiát is termel.

 

2

 

A telepített erőmű beépített maximális teljesítménye 3223 kWp, amelyből 2397,5 kWp a kihasználható teljesítmény. Éves szinten a megtermelhető 3,2 millió kWh éves energiamennyiségből 3,1 millió kWh a felhasználható energia mennyisége. Az esztergomi gyár évente 45 millió kWh energiát használ fel, így a naperőmű éves szinten az energiaszükséglet 6-7 százalékát fedezi, amely nagyjából 272 millió forint megtakarítást jelent évente. Mindemellett több mint 1700 tonnával csökken a vállalat közvetett CO2 kibocsátása. A Magyar Suzuki további napelemes bővítést tervez, amely idővel az energiaszükséglet mintegy 30-50 százalékát fedezné. A Suzuki Csoport globális elvárása, hogy 2050-ig minden terméke és üzeme elérje a karbonsemleges működést.

 

3

 

A napelempark mellett 2022 óta saját hőszivattyúk is segítik a termelés egyes részeinek hűtését és fűtését. A festőüzemben három, a lökhárítóüzemben és az üzemeltetési részlegen pedig egy-egy ilyen berendezést használnak. A technológiai hőveszteség, a hulladékhő felhasználásával a termelési területeknél szükséges hűtéséhez és fűtéséhez járulnak hozzá, emellett a teljes gyár szociális melegvizét is ezzel állítják elő.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. február 26. 21:24


Akik még nem tudtátok most megtudhatjátok..

Megkésve bár de nem feledve itt az értesítő hogy elindult a 2024 es kvíz 

Bővebben »

2024. február 20. 19:36

2024. 02. 12.

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája. A magyar utcakép meghatározó személyautója a dinamikus hibrid hajtásnak, a magas üléspozíciónak, a tágas utas- és csomagtérnek, valamint a számos vezetéstámogató rendszernek köszönhetően tökéletes mobilitási eszközt biztosít a MOL közösségi autómegosztójának felhasználói számára.

Február 10-től új fejezet kezdődik a Magyar Suzuki életében, hiszen Vitarák érkeznek a MOL Limo flottájába, ezzel a közönségkedvenc modell a közösségi autózást választók életében is segítséget nyújt a hétköznapi ügyintézésben.

A Vitara népszerűségében nagy szerepet játszik a karakteres, könnyen felismerhető formavilága, a belső tér praktikus kialakítása, valamint a gépháztető alatt megbújó, nagy teljesítményű, ellenben alacsony fogyasztású és széndioxid-kibocsátású Boosterjet motor, amely csekély fordulaton leadott nagy vonóerejével biztonságos és dinamikus, takarékosan működik és az autópályán is csendes. Az üzemanyag- és energiahatékonyságot tovább növeli a lágy hibrid rendszer, amely működését egy kompakt villanymotor és egy lítiumion akkumulátor segíti.

 

1

2


A kategóriatársak közül továbbra is kiemeli a Vitarát az a számos vezetéstámogató rendszer, amely még biztonságosabbá teszi az autóvezetést. A kombinált érzékelős vészfékasszisztens ütközésveszély esetén figyelmeztet, sőt, ha fokozott veszély áll fenn, a fékerő megnövelésével vagy akár automatikus fékezéssel is segít elkerülni a bajt. A hátsó keresztirányú forgalmat figyelő érzékelő 180 fokban pásztázza a mögöttünk elhaladó járműveket és vész esetén hang- és fényjelzést ad a sofőrnek. Hosszú utakon jól jön a sávelhagyásra való figyelmeztetés és a sávtartás, amely 60 km/óra feletti sebességnél hang- és fényjelzéssel, valamint a kormány rezgésével értesíti a vezetőt, míg a sávtartó rendszer észleli, ha az autó elhagyja a sávot és automatikusan korrigál, ezzel megelőzve a kisodródást. A forgalmi jelzéseket felismerő kamera pedig segít a vezetőnek a közlekedési táblákat beazonosítani. Így nem csak a balesetmentes, hanem a szabályos közlekedést is támogatja az autó.

A MOL Limo havi díjas felhasználói a 61 perc alatti utak esetén 250 Ft/km alapon vehetik igénybe a Vitarát, míg az alkalmi felhasználók kilométerenként 312 forintért. A Suzuki mindig készen áll a felfedezésekre, így akár hosszabb utakra vagy egy vidéki kiránduláshoz is kitűnő választás. A kilométerdíjas bérlési konstrukció mellett akár már napi 13.990 forinttól is elérhető az applikációban.

„Számunkra a felhasználóktól érkező visszajelzések kiemelten fontosak; a szolgáltatásunk folyamatos fejlesztéséhez elsődleges és szükséges információforrás. Ezeket, illetve a kihasználtsági adatokat tekintve a flotta bővítéséhez a hibrid meghajtású autókat tekintjük jelenleg a legmegfelelőbbnek, ehhez pedig remek partnernek bizonyul a Magyar Suzuki. Bízunk abban, hogy a MOL Limo flottába most érkező hibrid Suzuki Vitara személyautók praktikussága és a biztonságos vezetést támogató rendszere egy új kedvenccé válik majd a közösségi autózást választóknak.” - mondta el Vető Bálint, a MOL Limo ügyvezető igazgatója az új autók kapcsán.

„A Suzuki alapértékeihez hozzátartozik, hogy mindenhol, mindenkinek, akinek hétköznapi közlekedési eszközre van szüksége, biztosítsuk a saját autó okozta örömöt. A partneri együttműködés által mostantól minden eddiginél több embernek tudjuk megkönnyíteni a mindennapjait. Hisszük, hogy a Vitara praktikumának, dinamikus hajtásának és üzemanyagtakarékos hibrid rendszerének köszönhetően mosolyt csal majd a MOL Limo felhasználói arcára” – mondta Varga András, a Magyar Suzuki Zrt. marketing vezetője.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. február 12. 19:48

2024. 02. 08.

4 millió Suzuki 32 év alatt. A Magyar Suzuki esztergomi gyárában legördült a gyártósorról a négymilliomodik autó, egy elefántcsont-kozmikus fekete gyöngymetál színű, GLX felszereltségű Vitara. A gyártóvállalat három évtizedes múltja során nagy utat tett meg: 1992-ben öt hónap alatt készült el 970 gépjármű, ma egy nap alatt 650 autót gyártanak az esztergomi üzemben. A 32 év alatt összesen hétféle modell készült Esztergomban és ma már 123 országba exportálják az itthon gyártott S-CROSS és Vitara gépjárműveket. 1992 – 1996 – 2002 - 2006 – 2008 - 2011 – 2014 – 2017 – 2020 - 2024


Évszámok, amelyek fontos mérföldkövet jelentettek a Magyar Suzuki életében. Az egyes állomások ugyanis mind hozzájárultak ahhoz, hogy az esztergomi gyártóvállalat - fennállása több mint három évtizede alatt - az ország egyik legstabilabb gazdasági szereplője és a Suzuki Csoport egyik legmegbízhatóbb leányvállalata legyen. Esztergom a Suzuki Motor Corporation harmadik legnagyobb és egyetlen európai gyártóbázisa Japán és India után. A Suzuki Motor Corporation, a Magyar Suzuki Zrt. megalakulása óta több mint 2 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, folyamatosan fejlesztve európai üzemét.

Az esztergomi gyárban kezdetektől teljes körű gyártási tevékenységet végeznek, amely az autógyártás összes folyamatát lefedi. Az acéllemezek préselése, hegesztése, a gépjárművek összeszerelése, festése és a kész autók ellenőrzése is itt történik. A termelés 1992 nyári indulásától majdnem 20 éven át a Suzuki modellek gyártása kizárólag japán jelenlét és felügyelet mellett zajlott. A Vitara 2015-ös sorozatgyártása óta azonban a magyar mérnökök szerepe egyre hangsúlyosabbá vált – a prototípus fejlesztésében és a gyártástechnológia fejlesztésében ugyanis ők is aktívan részt vettek. Azóta egy-egy új modell tervezésekor a magyar szakemberek visszajelzéseit is figyelembe veszik a japán központban.

Egymillió – kétmillió – hárommillió

1992 nyarán a Swiftek gyártásával indult el a termelés, majdnem tíz évig ez volt az egyetlen típus, amely Magyarországon készült. Nem véletlen, hogy többféle generációját is beleszámolva a mai napig a legtöbb darabszámban értékesített modell a Vitara és az S-CROSS előtt, amely Esztergomban készült.

2006-ban készült el az egymilliomodik (Swift), 2011-ben a kétmilliomodik (Swift), 2017-ben a hárommilliomodik (SX4 S-CROSS) magyar Suzuki. Az esztergomi gyártóvállalat napjainkban 123 országba exportál, ezek közül az öt legnagyobb Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, Franciaország és Lengyelország.

Összesen hétféle modell készült a Magyar Suzuki gyárában: a Swift három generációja (1992, 2005, 2010), a Wagon R+: Magyarország első egyterű járműve (2000), az Ignis (2003), az SX4 (2006), a Splash (2008), az SX4 S-CROSS (2013), és Vitara (2015). Míg korábban öt hónap alatt készült 970 autó, ma egy nap alatt gördül le a gyártósorról 650 gépjármű. Két műszakban megközelítőleg összesen 2.200 munkatárs dolgozik az autók

 

1


gyártásán az üzembe beszállított acéltekercsek préselésétől kezdve addig, amíg az esőztetés után beállnak a kész autóval a parkolóba. Rajtuk kívül további kb. 900 fő segíti a háttérben a termelést, az autók szállítását és népszerűsítését. Húsz olyan kolléga dolgozik a cégnél, aki 1992. december 31. előtt csatlakozott a Magyar Suzukihoz. Az esztergomi gyárban 2019 óta az európai piacokra már csak hibrid hajtású Vitarák és S-CROSS-ok készülnek.

Egy kis Vitara történelem

A Vitara esztergomi sorozatgyártása a negyedik generációs modellel 2015-ben kezdődött. A robosztus, ugyanakkor lendületes autó hamar közönségkedvencé vált: 2017-ben már fölényesen vezette a sport-szabadidő (SUV) kategóriát, illetve a személyautók mezőnyét. Számos szakmai- és közönségdíja is bizonyítja, hogy az Esztergomban készülő modell a világ egyik legnépszerűbb autója. Tavaly Olaszországba, az Egyesült Királyságba, Németországba, Franciaországba és Görögországba szállították a legtöbb Vitarát. 2015 óta a legnépszerűbb színárnyalatok, amelyekből a legtöbb Vitarát értékesítették belföldön a galaktikus szürke metál, gyöngyfehér és a selymes ezüst metál, volt.

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. február 08. 20:39

2024. 01. 19.

A Suzuki Motor Corporation korábbi elnök-vezérigazgatóját, a cégcsoport jelenlegi vezető tanácsadóját, Osamu Suzukit beválasztották az autóipari hírességek csarnokába. A Motoring Hall of Fame (MHOF) a News Press és a London Motor Show együttműködésével olyan járműipari szakembereket tisztel meg a tagsággal, akik munkájukkal aktívan hozzájárultak a nemzetközi autópiac formálásához.

„Olyan nagyszerű és megbecsült szakember ő, aki csaknem fél évszázadon át vezette a Suzuki globális szervezetét. Ez az állandóság példátlan napjaink gyorsan változó, mindig versengő autóiparában. Egyedülálló stratégiájával, amelynek szellemében pontosan azonosította azokat a termékeket, amelyekre az átlagemberek vágynak, és következetesen kitartott ezek mellett, olyan bölcsességről és tudatosságról tett tanúbizonyságot, amely ritka az autóiparban” – méltatták a tagságról döntő bizottság képviselői a Suzuki korábbi elnökét. A 94 éves autóipari legenda ezzel egy olyan exkluzív körhöz csatlakozott, amely 2010-es megalakulása óta mindössze 39 főt számlál.


Osamu Suzuki több évtizedes elnök vezérigazgatói, majd vezérigazgatói tevékenysége során sokat tett az indiai piac stabilizálásáért és folyamatos megújulásáért. Az ő nevéhez fűződik továbbá a Suzuki-csoport magyarországi terjeszkedése, és a Magyar Suzuki 1991-es megalapítása, ezzel pedig az autóipar felélesztése 50 év kihagyás után. A járműipar ikonikus alakja 2022-ben harmadszor részesült állami elismerésben, amikor a Magyar Érdemrend polgári tagozat kitüntetést vehetett át a Sándor-palotában Novák Katalin köztársasági elnöktől és Orbán Viktor miniszterelnöktől a japán-magyar gazdasági kapcsolatok elmélyítése terén végzett folyamatos munkájáért.

 

1

Forrás: © Magyar Suzuki Zrt., 2024.

Bővebben »

2024. január 19. 22:35

  • Ignis Klub
  • Swift Klub
  • Sx4 Klub
  • Splash Klub
  • Vitara Klub
  • WagonR+ Klub